Aileler, devlet, özel ya da farklı bir eğitim modelinde çocukları için en iyi liseyi isterler. Gençlerinin üniversitede başarılı olmalarını sağlamak için bir lisede ebeveynlerin neleri araması gerekir?
Yakında lise öğrencisi olacak bir öğrenci için mümkün olan en iyi ve uyumlu eğitim kurumunu belirlemek için göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz bazı okul özelliklerden bahsedeceğiz.
Lise Nasıl Seçilir?
Sunulan Ders Programları
Çoğu zaman bir okul için karar vermek, en azından kısmen sunulan akademik programlara bağlıdır. Örneğin öğrenci tiyatro gibi belirli bir konu alanıyla ilgileniyorsa, ebeveynler okulun ilgili fırsatları sağlayıp sağlamadığını da düşünmek isteyebilir.
İdea Koleji Eğitim sürecinde mümkün olan en verimli sonucu almak için tasarladığımız, çift kademeli öğretim sistemini uygular. Kolejimizde Üniversiteye (YKS) hazırlık, çalışma programları. Üniversite ve meslek tanıtımları, kariyer planlama, sınav sistemi tanıma eğitimleri verilir.
Maliyet
Bir çocuğun lise eğitimi için ne kadar para harcayacağını belirlemek ebeveynler için zor ama önemli bir karar olabilir. Örneğin, özel okullar ücretlidir, ancak ücretsiz olan devlet okullarını düşünen ebeveynler, doğrudan belirtilmeyen maliyetlerin de farkında olmalıdır.
Çeşitlilik
Özel okullarda, öğretmenler ve diğer yetkililer, kültürel konulara duyarlı olmalı ve çocuğun farklı değerlerin farkında ve saygılı olmasını sağlamak üzere çeşitliliği göz önünde bulundurmalıdır. Ebeveynler, tarihsel ve dini meseleler de dahil olmak üzere, okulların çeşitliliği nasıl öğrettiğini incelemelidir.
Boyut
İster daha fazla kişisel ilgiye sahip küçük bir okul, isterse ilişki kurmak için daha fazla fırsatı olan daha büyük bir lise olsun ebeveynler çocukları için en uygun ortamı seçmelidir. Çocuğun kişiliğini akılda tutulmalıdır. Örneğin, içine kapanık bir öğrenci için daha küçük bir okul en iyisi olabilir.
6 ve 12 kişilik sınıfların yanı sıra bireysel öğrenme deneyimi İdea Koleji’nin tam öğrenme anlayışı ile sürekli motive eden ayrıcalıklı eğitimiyle tanışın.
Öğrenci-Öğretmen Etkileşimi
Veliler, bir okulu gezerken, öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini görebilir ve okulun genel atmosferi hakkında bir fikir edinebilir. Herhangi bir öğrenci veya öğretmenin velileri şahsen selamlayıp karşılamadığına dikkat edin ve öğrencilerin ruh hallerini ve birbirlerine nasıl davrandıklarını gözlemleyin.
Mezuniyet ve Üniversite Devam Oranları
Ebeveynler kararlarını sadece sayılara dayandırmamalı, ancak bazı istatistikler bir okulun öğrencileri hayatlarının bir sonraki aşamasına getirmede ne kadar başarılı olduğunu gösterebilir. Dikkate alınması gereken iki istatistik, mezuniyet oranları ve üniversiteye devam oranlarıdır.
Okul Kültürü
Bir okulun kültürü hakkında fikir edinmenin en iyi yolu koridorlarında yürümektir. Ebeveynler, okulun çocuklarına ders konularının ötesindeki yaşam hakkında ne öğrettiklerini merak edebilir ve okulun genel olarak eğlenceli bir yer gibi görünüp görünmediğini belirleyebilir.
Okulumuzun müfredatı, okulumuzun doğası ve ahlâkının arkasındaki motor ve itici güçtür. Müfredatımız sayesinde, öğrencilerimize üniversite giriş seçenekleri sürecinde sahip oldukları fırsatları, ilerleme rotalarını ve bitirdiklerinde yaşamlarında kullanabilecekleri değerler sunuyoruz. Müfredatımızın arkasındaki yol gösterici ilkeler, içerdiği mesajlar ve fırsatlar konusunda açık olmaya çok önem veriyoruz. Sürekli değişen eğitim ve istihdamda öğrencilerimizin yaşamdaki başarı şanslarını maksimize etmeye çalışıyoruz.
Teknoloji ve Kaynaklar
Okulların öğrencilere fayda sağlamak için gelişen teknolojiyle ne kadar uyumlu ve onu sınıf ortamına nasıl entegre ettiklerini anlamak önemlidir. Bazı liseler etkileşimli beyaz tahtalar kullanır, öğrencilere dizüstü bilgisayarlar veya tabletler sağlar, uzaktan eğitim ve çevrimiçi kurslar verir.
Ders Dışı Etkinlikler
İdea Koleji, her öğrencinin kültürel gelişimine, ilgi alanlarına göre katkıda bulunmak için tasarlanmış çok çeşitli müfredat dışı etkinlikler sunar. Bunlar, spor, akademik alanlar, film, tartışma ve sanat gibi konularda da başarılı olmalarını sağlayan aktivitelerdir. Bu zenginleştirme fırsatlarını sunarak, öğrencilerin yeni beceriler öğrendiklerini, yeni arkadaşlar edindiklerini, ekip çalışması geliştirdiklerini ve daha bağımsız hale geldiklerini görüyoruz.
Veli Katılımı
Okullarda bir ebeveyn grubu veya ebeveyn-öğretmen birliği olup olmadığı sorulması ebeveynlerin çocuklarının gittiği lise hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olabilir. Ebeveynlerin faaliyetlere ve toplantılara veya etkinliklere ne kadar dahil olabileceğini sormalıdırlar. Veli katılımı öğrencilere eğitimlerini ciddiye almaları gerektiğini gösterebilir.
Temel değerler ve okul amaçları, müfredatla ilgili her türlü konunun merkezindedir. Bu değerler öğrencilerin seçtikleri yolda başarılı olmak için donatılmış kendinden emin, bağımsız düşünebilen bir dünya vatandaşı olmaları için vardır. İdea Koleji dikkatli ve hassas bir öğrenci rehberi olarak, başarı ve ilerlemeyi titizlikle takip etmekte, müfredatını sistematik olarak izlenen fırsat eşitliği ile desteklemektedir.