Blog İdea

Geleceği Şekillendiren Fikirler: İdea Koleji Blog Yazıları

Bursluluk Sınavlarının 2021 ylında yapılıp yapılmayacağı velilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından merak ediliyor.

2020-2021 eğitim öğretim dönemine bursluluk sınavı 5 Eylül’de gerçekleştirilmişti. Peki 2021 bursluluk sınavı ne zaman? Sınava dair ayrıntılar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamalar ile belli olacak.

Bursluluk Sınavı her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11’inci sınıflara yönelik düzenlenmektedir. Bursluluk sınavının 2021 yılında ne zaman yapılacağı veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) 2021 yılı için tarihi henüz belli değil. Koronavirüs nedeniyle ertelenebilir veya öne alınabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Bursluluk sınavı ile ilgili bir açıklama yaptığında web sitemiz ve diğer kanallarımız üzerinden bilgilendireceğiz.

Eğitimin finanse edilmesi için önemli bir fırsat olan Bursluluk Sınavına Bursa’da girecek olan öğrenciler İdea Koleji’ini tercih edebilir. Aşağıdaki bağlantıdan kayıt formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.
Bursluluk Sınavı Başvuru, Kayıt Formu


Bursluluk Sınavı 2020 Soru ve Cevapları
Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde 2020 bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarlar yayınlandı .Aşağıdaki lnklere tıklayarak 2020 bursluluk sınavı soruları ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.

5. Sınıf Kitapçığı
6. Sınıf Kitapçığı
7. Sınıf Kitapçığı
8. ve Hazırlık Sınıfı Kitapçığı
9, 10 ve 11. Sınıf Kitapçığı