Eğitimin geleceği 8 – Gelecek neye benziyor?

Eğitimin geleceği 8 - Gelecek neye benziyor? 1 İdea Koleji

Eğitim sektörü tüm dünyada trilyon dolarlık bir alandır ve her geçen yıl büyümektedir. OECD ülkeleri, kamu harcamalarının %11,3’ünü eğitime ayırmaktadır ve bu da öğrenci başına yılda ortalama $ 10.493 civarındadır. Öğrenci başına ilk ve orta öğretime yapılan harcama 2006 yılından bu yana neredeyse %20 artmıştır. UNESCO’nun Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi, 193 üye ülkesinin her birinin 2030 yılına…

Metaverse ve Eğitim 2

Metaverse ve Eğitim 2 2 İdea Koleji

Metaverse, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini birleştirerek fiziksel ve dijital dünyaları harmanlayan 3D dijital bir alan olarak tanımlanabilir. Bu yeni nesil sanal ortamlar, kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği, işbirliği yapabileceği ve öğrenebileceği geniş bir yelpazede olanaklar sunar. Eğitimde metaverse’in potansiyeli, eğitim yöntemlerinin ve ortamlarının yeniden şekillendirilmesi açısından büyük ilgi görmektedir. İşte metaverse’in eğitimdeki kullanım alanları, faydaları, karşılaşılan…

Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi

Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi 3 İdea Koleji

Kaygı, beklenen ya da beklenmedik olumsuz durumlar karşısında duyulan endişe olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda bu endişe vücudun sempatik sinir sisteminin etkinleşmesine yol açarak vücutta fizyolojik bazı tepkilere neden olur. Sempatik sinir sistemi, çelişkili durumlar ile karşılaştığında devreye girer ve vücudu olası tehlikelere karşı uyarır. Yani sempatik sinir sistemi aktif olduğunda vücut savaş ya da kaç…

Ders Zili Çaldı: Okula Dönüş Motivasyonu

Ders Zili Çaldı: Okula Dönüş Motivasyonu 5 İdea Koleji

Akademik beklentileri anlayarak ve beklentilere nasıl hazırlanacağınızı hatırlayarak, okula dönüş motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Kendinize hedefler koymak, bu hedeflere ulaşmak için motive olmanıza yardımcı olabilir.

Bilgiyi Öğrenmek ve Öğretmek

Bilgiyi Öğrenmek ve Öğretmek 6 İdea Koleji

Yaşam boyu öğrenme anlayışını benimseyen ve bu sorumluluğu üstlenen herkez için sınav sadece bir teferruat değil midir? Öğrencilerin, derslerin amacının sınavları kazanmak değil, insanları, medeniyetimizi öğrenmek olduğunu anlamalarını istiyoruz. Amacımız bütün öğrencilerimize, insanın bilişsel, duyuşsal ve davranışsal boyutlarını öğretmektir. Her bir bireye hepimizin içinde olan potansiyeli, zihinlerimizi, kalbimizi ve dünyayı daha iyi bir yer haline…

Modern Eğitim, Öğretim Yöntemleri

Modern-Egitim

Çeşitli yenilikçi fikirler kullanarak zeka davranışlarını geliştirerek öğretmeye daha fazla odaklanan öğretim yöntemleri basit tanımıyla Modern Öğretim Yöntemleridir.

Öğrenmenin Sosyal Ortamları

Güvene Dayalı Eğitim

Bu günün öğreniminin çoğu sosyal bağlamda gerçekleşir. Birçok öğrenme türü, dokunma ve hissetme deneyimleri ile en iyi şekilde elde edilir. Deniz biyolojisi, deniz yaşamının tüm yönleriyle çalışarak en iyi şekilde öğrenilir. Tarih öğrenmenin en iyi yolu savaş alanlarına seyahat etmek, kaleleri gezmek, antik kalıntıları incelemek, eski giysiler giyinmektir. Tesisatçı olmanın en iyi yolu, yetenekli bir…

Öğrenmede Yeni Çağın Tanımı

görsel idea

Eğitim, bir neslin bilgisini bir sonraki nesle aktararak kültürün arşivlenmesine yarayan bir sistemdir. Bilginin Arşivlenmesi Kültürel bir arşivden söz edildiğinde genellikle müzeler, yazılı belgeler, kitaplar, fotoğraflar, videolar ve ses kayıtları akla gelir. Ancak, bir kültürün belirli yönlerinin korunabilmesi için deneyimlenmesi gerekir ve bu, bir arşiv aracı olarak eğitim kavramının ortaya çıktığı yerdir. Kiremit ve tuğla…

Güvene Dayalı Öğrenme

Güvene Dayalı Eğitim

Pek çok farklı öğrenme metodolojisi içinde, hatırı sayılır olan sistem, güveni temel alan öğrenmedir. Bu alandaki bazı deneyler, öğrenme süresinde önemli bir azalma gösterdiğini kanıtlamıştır. İlk Güvene Dayalı Değerlendirme çalışması, 1932’de Kate Hevner tarafından Journal of Social Psychology’de yayınlandı. Amacı standart müzik değerlendirmelerinin geçerliliğini ve güvenilirliğini geliştirmekti. Var olan bilgiye güven değerlendirmesi eklendi. Güvene Dayalı Değerlendirme, istatistiksel geçerlilik…

Hiper Bireysellik Çağı

Hiper Bireysellik Çağında Eğitim

Toplum olarak artık çevreyle ilgili statü yarışmasına daha az ilgi duyuyoruz. Komşumuzun ne tür bir araba kullandığını, televizyonda ne izlediğini merak etmiyoruz. Bunun yerine, kendi özel gereksinimlerimizi karşılayacak eylemlerle ilgileniyoruz. Pazarda 100 milyon ürüne yaklaştığımız bir çağda yaşıyoruz ve bir ürünü nasıl tanımladığınıza bağlı olarak, bu sayının çoktan aşıldığını iddia edenler de var. Artık çok…