Kolej ve Üniversitelerde Yaratıcı Eğitim

kreatif eğitim

Kolej ve üniversitelerde yaratıcı eğitim, öğrencilerde inovatif düşünce ve girişimcilik becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Bu konuyla ilgili temel kavramlar arasında gerçek dünya durumlarına bağlantı, inovasyon ve girişimciliğin entegrasyonu, çift yaratıcı eğitim, inovasyon eğitimi entegrasyonu bulunmaktadır.

Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi

Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi 1 İdea Koleji

Kaygı, beklenen ya da beklenmedik olumsuz durumlar karşısında duyulan endişe olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda bu endişe vücudun sempatik sinir sisteminin etkinleşmesine yol açarak vücutta fizyolojik bazı tepkilere neden olur. Sempatik sinir sistemi, çelişkili durumlar ile karşılaştığında devreye girer ve vücudu olası tehlikelere karşı uyarır. Yani sempatik sinir sistemi aktif olduğunda vücut savaş ya da kaç…

Öğrenci Geleceğinin Dönüm Noktaları “Sınavlar”

2020 Türkiye Sınavları

Türkiye’de öğrencilerin tahsil hayatı boyunca girmeleri muhtemel sınavlar. Bu sınavlar ne işe yarıyor ve hangi kurumlar tarafından yapılıyor? Sınav Nedir, Sınavlar öğrencilerin bilgisini ne kadar ölçebilir? Sınav nedir ve neden yapılıyor? Öncelikle sınavların öğrenciler ve eğitmenleri için neden bu kadar önemli olduğunun ana nedenlerine bir göz atacağız. Sınav basitçe, bir kişinin belirli bir konu hakkındaki…

İdea Koleji Bursluluk Sınavı

Bursluluk sınavı idea Koleji

İdea Koleji Bursluluk Sınavı 2020 Ocak ayının ikinci hafta sonu yapılacak. Bu sınava özel ve devlet okullarında okuyan 8, 9, 10 ve 11. sınıf düzeylerindeki öğrenciler katılabilirler. Başarılı ancak ekonomik güçlük yaşayan öğrencilerin eğitim masraflarını üstlenerek eşit eğitim fırsatı oluşturmayı amaçlaya bursluluk sınavı 11 Ocak 2020 Cumartesi ve 12 Ocak 2020 Pazar günleri sınıf düzeylerine…

Güvene Dayalı Öğrenme

Güvene Dayalı Eğitim

Pek çok farklı öğrenme metodolojisi içinde, hatırı sayılır olan sistem, güveni temel alan öğrenmedir. Bu alandaki bazı deneyler, öğrenme süresinde önemli bir azalma gösterdiğini kanıtlamıştır. İlk Güvene Dayalı Değerlendirme çalışması, 1932’de Kate Hevner tarafından Journal of Social Psychology’de yayınlandı. Amacı standart müzik değerlendirmelerinin geçerliliğini ve güvenilirliğini geliştirmekti. Var olan bilgiye güven değerlendirmesi eklendi. Güvene Dayalı Değerlendirme, istatistiksel geçerlilik…