24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye’de eğitim ve öğretim alanındaki önemli başarıları kutlamak ve öğretmenlere teşekkür etmek için özel bir gün olarak kabul edilir. Bu gün, Türk eğitim sisteminin temel taşlarından birini oluşturan öğretmenlerin, öğrencilere ışık tutan kılavuzları olduğunu hatırlatmak için anlamlı bir vesiledir.
Metaverse, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini birleştirerek fiziksel ve dijital dünyaları harmanlayan 3D dijital bir alan olarak tanımlanabilir. Bu yeni nesil sanal ortamlar, kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği, işbirliği yapabileceği ve öğrenebileceği geniş bir yelpazede olanaklar sunar. Eğitimde metaverse’in potansiyeli, eğitim yöntemlerinin ve ortamlarının yeniden şekillendirilmesi açısından büyük ilgi görmektedir. İşte metaverse’in eğitimdeki kullanım alanları, faydaları, karşılaşılan…
Kolej ve üniversitelerde yaratıcı eğitim, öğrencilerde inovatif düşünce ve girişimcilik becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Bu konuyla ilgili temel kavramlar arasında gerçek dünya durumlarına bağlantı, inovasyon ve girişimciliğin entegrasyonu, çift yaratıcı eğitim, inovasyon eğitimi entegrasyonu bulunmaktadır.
Akademik beklentileri anlayarak ve beklentilere nasıl hazırlanacağınızı hatırlayarak, okula dönüş motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Kendinize hedefler koymak, bu hedeflere ulaşmak için motive olmanıza yardımcı olabilir.
Yaşam boyu öğrenme anlayışını benimseyen ve bu sorumluluğu üstlenen herkez için sınav sadece bir teferruat değil midir? Öğrencilerin, derslerin amacının sınavları kazanmak değil, insanları, medeniyetimizi öğrenmek olduğunu anlamalarını istiyoruz. Amacımız bütün öğrencilerimize, insanın bilişsel, duyuşsal ve davranışsal boyutlarını öğretmektir. Her bir bireye hepimizin içinde olan potansiyeli, zihinlerimizi, kalbimizi ve dünyayı daha iyi bir yer haline…
Eğitim sistemlerinin kötü etkilerini nesiller boyu söyledik ama bu nesil haklı çıktı. Çocuklarımızın eğitiminde köklü değişiklikler yapma zamanı artık gerçekten geldi. Yakında yapay zeka (AI) ve robotlar tüm mevcut tekrarlayan görevleri üstlenebilir. Çocuklarımızı öngörülemeyen durumlara uyum sağlayabilmeleri ve yaratıcı olmalarını sağlayacak şekilde eğitmeye ihtiyacımız var. Eğitimciler olarak, geleneksel öğretim yöntemlerinin olumlu ve olumsuz yanlarını biliyoruz. Günümüzde…
Öğretmenler genellikle verdikleri dersler hakkında bir şeyler hissederler. Yapılması gereken, dersten sonra oturup dersin ne kadar başarılı olduğunu, olumlu ve olumsuz durumları tanımlamaktır. Peki bu değerlendirme neden yapılmalı? Çünkü düzenli öz değerlendirme öğretmenlerin bir sonraki ders için daha iyi stratejiler belirlemelerine yardımcı olur ve öğretimin kariyerimizin nasıl geliştiğini gösterir. Öğretmenlerin kullanmak isteyebileceği bazı teknikler: Planlama…
Toplum olarak artık çevreyle ilgili statü yarışmasına daha az ilgi duyuyoruz. Komşumuzun ne tür bir araba kullandığını, televizyonda ne izlediğini merak etmiyoruz. Bunun yerine, kendi özel gereksinimlerimizi karşılayacak eylemlerle ilgileniyoruz. Pazarda 100 milyon ürüne yaklaştığımız bir çağda yaşıyoruz ve bir ürünü nasıl tanımladığınıza bağlı olarak, bu sayının çoktan aşıldığını iddia edenler de var. Artık çok…